вторник, 27 януари 2009 г.

Желиран телешки език

  • 2 кг.език
  • 70 гр.желатин
  • 1/2 буркан кисели краставички
  • 100 гр. гъби
  • 2-3 сварени моркова
  • сол

Езикът се сварява в подсолена вода и се обелва. След като изстине се нарязва на тънки фиийки. Водата,в която се е варил се прецежда. Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне. По ръба на форма за кекс се нареждат киселите краставички, като се редуват с парченца морков. На дъното се нареждат гъбите. Върху тях се нарежда ред нарязан език. Отгове се слагат кисели краставички, моркови. Пак език. Така се реди,докато свършат продуктите. Всичко се залива с изстиналият бульон(около 1 л.), който предварително е смесен с рзатвореният желатин. Формата за кекс се оставя за 10-12 часа в хладилник. След това се изважда, намокря се отвън с топла вода и се обръща в поднос или голяма чиния. Преди да се сервира се нарязва на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer