вторник, 27 януари 2009 г.

Меден кейк

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 200гр.мед
  • 1 ч. ч. зелен или черен чай
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 3 с. л. олио
  • 1 к. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. канела
  • 1 к. ч. сварени портокалови кори
  • няколко счукани карамфилчета
  • брашно колкото поеме (около 3 ч. ч. )
Сложете в дълбок съд меда и го разредете с чая, като го бъркате бавно. Прибавете последователно пудра захар, олио, сода бикарбонат, канела, сварените портокалови кори, карамфилчетата и брашното. Разбивайте продължително тестото и го изспете в намазана и поръсена с брашно форма за кейк или тавичка. Опечете го в умерена фурна.
Нарежете кейка след като изстине и го поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer