Продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 гл. лук, нарязан на ситно
- 2 ч.ч. дългозърнест ориз (басмати)
- 3 ч.ч. вода
- 1 с.л. каперси (може и без тях)
- 3 с.л. нарязани маслини
- 1 червена чушка, нарязана на кубчета
- 1 жълта или зелена чушка, нарязана на кубчета
- 1 ч.л. пресен или сушен риган и мащерка
- черен пипер на вкус
- 600 г. домати
- 1 бр. червена чушка, нарязана на малки кубчета
- 50 г. соеви кълнове
- 3 с.л. лимонов сок
- 4 с.л.
- зехтин
- 4 с.л. пресен лук, нарязан на ситно
- 2 капки сос табаско
- 4 листа зелена салата
- 1 к.л. настъргана кора от лимон
- 1 с.л. лимонов сок
- 4 с.л. зехтин
- 4 обезкостени маслини
Доматите за тартара се обелват, изваждат им се семките и се нарязват на малки кубчета, смесват се със соевите кълнове, чушката, сол, пипер, лимоновата кора, 4 с.л. зехтин и сосът табаско. Всичко се оставя за 30 мин. в хладилника да се охлади. Тартарът се слага в центъра на оризовата корона.
Приготвя се сос от зехтина, сол, лимонов сок, маслините и лимоновата кора, който се поръсва върху тартара.
Няма коментари:
Публикуване на коментар