вторник, 27 януари 2009 г.

Зелен фасул по селски

От Готварския Форум на БГ-мамма на Bodrovsky
  • 1 кг. зелен фасул
  • 7 - 8 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 5 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • магданоз
Зеления фасул се почиства, отстраняват се връхчетата, измива се и се нарязва на едри парчета. Поставя се в тенджера, заедно със солта и около 750 мл. вода и ври до пълното му омекване. Скилидките чесън се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за около 30 секунди. Добавя се брашното и се запържва до златисто. Запръжката се изсипва в тенджерата с фасула, тя се разклаща и се сваля от огъня. Ястието се поднася топло, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer