Рецепта от сайта на Бон Апети- 1/2 кг. рибно филе (най-добре хек)
- 2 стръка праз лук
- 2 сурови червени чушки от туршия
- 1 ч. ч. бяло вино
- 2 клонки целина
- 1/2 буркан домати
- 4 с. л. олио
- сол, копър, магданоз
Нарязваме праза и го задушаваме, прибавяме нарязаната целина и червените чушки. След 3-4 мин. прибавяме и виното. Захлупваме съда, докато виното изври и най-накрая прибавяме доматите. Като поври малко сместа я дърпаме от котлона. В гювече нареждаме първо рибата и върху нея задушените зеленчуци. Поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз и посоляваме. Печем около 25-30 мин. в силна фурна (но не предварително загрята, защото ще се пукнат гювечетата) .
Няма коментари:
Публикуване на коментар