От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
- 2 с. л. зехтин
- 1 ч. л. счукан чесън
- 4 ч. зелен фасул
- 1/2 ч. л. сушена мащерка
- 1/2 ч. л. морска сол, чер пипер
- 2 ч. вода
- 1 кубче зеленчуков бульон
- лимонов сок
Зехтинът се затопля в голям тиган. Прибавят се чесънът и фасулът, задушават се на силен огън, бъркат се често. Добавят се мащерката, морска сол и пипер на вкус, после вода и зеленчуков бульон. Кипва се, затваря се плътно, температурата се намалява до умерена, остаявя се да ври 20-30 мин или докато омекне бобът. Добавя се лимонов сок и се разбърква добре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар