От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на amei- 1/2 кг. риба
- 4 глави лук
- 4 червени домата
- 2-3 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка смлян черен пипер
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 1/2 кафени чашки олио
- сол
В сгорещеното олио запържваме до златисто нарязания на тънки филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, доматите – обелени и настъргани на едро ренде, черния пипер и сол на вкус. Слагаме нарязаната на парчета риба (преди това поръсена с лимоновия сок и натрита със сол) и наливаме толкова топла вода, колкото е необходимо течноста да покрие продуктите. На умерен огън под похлупак задушаваме около половин час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар