От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на DidiP
Продукти:
- 1 пакет кус-кус
- 1 пакет гъби
- 1/2 стрък праз (може и лук)
- 1 морков
- 1 пиперка
- 100 гр. обезкостени черни маслини
- 2 жълтъка
- 1-2 с.л. брашно
- олио, сол, риган, майорана, чубрица, червен пипер
Кус-кусът се сварява, но без да се разварява. Изсипва се в тавата или йена. Праза, гъбите, чушката, моркова и подправките се задушават и се смесват с кус-куса. Прибавят се и нарязаните на дребно обезкостени маслини. Жълтъците се разбиват с брашното и малко вода и се залива мусаката. Пече се до леко зачервяване.
Няма коментари:
Публикуване на коментар