От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya- 100 г. охлюви
- 1 морков
- 1/2 глава целина
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- олио
- лимонов сок
- магданоз
- копър
- листа от целина или джоджен
- сол
- чер пипер
Охлювите се поставят във вряща подсолена вода на силен огън. Прибавят се нарязаните на кубчета морков, целина, предварително задушеният лук, чесънът и 1 с. л. лимонов сок. Оставя се да ври на тих огън до омекването на охлювите. Нарязаните на филийки охлюви и свареният зеленчук се поставят в плитка тавичка, поръсват се с олиото и лимоновият сок и се запичат. Накрая ястието се поръсва с чер пипер и подправки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар