Пълнени тиквички с царевица и сирене
От Готварския форум на БГ-Мамма- 4 средно големи тиквички
- 1 стрък лук
- 200 гр.сирене
- 200 гр.консервирана царевица
- 4 стръка копър
- 4 с.л. олиo
Тиквичките се разрязват наполовина, след което се бланшират 3 мин. в кипяща вода. Охлаждат се и се издълбават. Нарязаният на ситно лук се задушава в олиото, след което се добавя вътрешната част на тиквичките. Сместа се задушава 5 мин. В съд се смесват сиренето, копърът, задушената смес от лук и тиквички и накрая-царевицата. Тиквичките се пълнят с получената смес, след което се нареждат в тавичка и се пекат 15-20 мин. до получаването на златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар