От готварския форум на БГ-Мамма- 1 цяло пиле (ако е домашно, трябва да се свари предварително)
- 2-3 глави лук
- 2-3 домата (може и цели от консерва)
- 1 глава чесън
- 150-200 г маслини
- копър
- черен пипер
- сол
Пилето се посолява отвътре със сол, черен пипер и ситно нарязан копър. Запържва се от всички страни до златисто. Изважда се и на негово място се слага нарязания лук да се задушава. В огнеупорен съд (аз използвам тенджера от йенско стъкло) най-от долу се слага лука, отгоре пилето, наоколо маслините и ситно нарязания чесън. Пилето плътно се покрива с кръгчета домати. Пече се в умерена фурна около час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар