От Готварския форум на Бг-мамма - рецепта на tiya
- 80-100 г. кайма (телешка)
- 250 г. тиквички
- 1/2 глава лук
- 1 с. л. олио
- копър
- магданоз
- чер и червен пипер
- сол
- лимонов сок
Лукът се задушава, прибавя се каймата, която се задушава до полуготовност, добавя се пипер и сол. Тиквичките се остъргват и се нарязват на кръгчета или дълги филии, леко се посоляват и се задушават в част от маслото и малко вода, размесват се със ситно нарязан магданоз и копър. Прибавят се към каймата и сместа внимателно се размесва или на последователни пластове се нареждат каймата и тиквичките, като се завършва с тиквички. Пече се в умерена фурна. Към края се поръсва с лимонов сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар