четвъртък, 29 януари 2009 г.

Свинско с пикантен доматен сос

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 600 г обезкостена свинска плешка
  • 5 с. л. олио
  • 1 дафинов лист
  • 1 ч. л. чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • лют пипер на вкус 

за доматения сос:

  • 1 буркан консервирани домати
  • 4-5 печени червени чушки
  • 1 глава чесън
Месото се почиства от ципите, нарязва се на малки парченца и се запържва до златисто в силно загрятото олио. Щом в тенджерата се образува пяна, се захлупва и температурата се намалява. Задушава се още около 10-15 минути, докато остане на мазнина. Сосът се приготвя, като първоначално небеленият чесън се запича на сух тиган. Обелва се и се пасира заедно с доматите и чушките. След като месото е останало на мазнина, се добавят дафиновият лист, останалите подправки и пасираните домати, чушки и чесън. Оставя се да ври под капак при умерена температура още около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer