От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 600 г обезкостена свинска плешка
- 5 с. л. олио
- 1 дафинов лист
- 1 ч. л. чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- лют пипер на вкус
за доматения сос:
- 1 буркан консервирани домати
- 4-5 печени червени чушки
- 1 глава чесън
Месото се почиства от ципите, нарязва се на малки парченца и се запържва до златисто в силно загрятото олио. Щом в тенджерата се образува пяна, се захлупва и температурата се намалява. Задушава се още около 10-15 минути, докато остане на мазнина. Сосът се приготвя, като първоначално небеленият чесън се запича на сух тиган. Обелва се и се пасира заедно с доматите и чушките. След като месото е останало на мазнина, се добавят дафиновият лист, останалите подправки и пасираните домати, чушки и чесън. Оставя се да ври под капак при умерена температура още около 15 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар