сряда, 28 януари 2009 г.

Move it, move it... :)

Информацията за този постинг е любезно предоставена от aleks.

Каланетика

Каланетиката е съчетание от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, активизиращи отделните мускулни групи чрез фини и прецизни движения. Упражненията се изпълняват плавно и деликатно, без да се отскача и замахва рязко. Каланетиката укрепва тялото без риск от травми. За съвсем кратко време ще се почувствате и ще изглеждате наистина изумително.

Независимо от възрастта или способностите си, скоро ще откриете, че мускулите ви са в състояние да вършат неща, за които не сте и подозирали. При това упражненията са лесни за усвояване. Изпълняват се на приятна музика, за да се чувствате релаксирани, тонизирани и способни да се съсредоточите. Времето за тренировка е и време за психическа релаксация. Колкото повече се отпускате, мислейки за хубави, приятни неща, толкова по-лесно ще ви се удават упражненията и ефектът от тях ще бъде по-голям, тъй като мускулите ви няма да се изтощават.

Каланетиката не е трудна за изпълнение, но ще усетите как мускулите ви работят, защото тези движения с малка амплитуда всъщност са невероятно ефективни и осигуряват значително бърз и сигурен начин за оформяне на силно младежко тяло. Добре е посещенията да са поне 2 до 4 пъти седмично, по един час.

източник: аз-жената
Видео



Тае-бо

Тае-бо е фитнес система, комбинация от бойни изкуства (таекуондо, бокс, карате) и аеробика. Концентрация, сила, самоконтрол, енергия, грация, дисциплина са само част от думите, които описват тае-бо като спорт.
Там, където тренирам, бойното изкуство е киокошинкай.
Тренировките започват с добра загрявка на всички стави и групи мускули, следва същинската част, после упражнения на земя - лицеви упори, коремни преси, упражнения за крака, седалищни части и т.н. Последният етап е много важен - разтягане.
Няколко съвета за времето преди тренировка:
  1. Не се хранете поне 2 часа преди тренировка. Ако се чувствате отпаднали, хапнете 2-3 блокчета шоколад.
  2. Тренировките по тае-бо са интензивни и водят до стабилно изпотяване и дехидратиране на тялото. Снабдете се с бутилка вода от 500 мл или тонизираща напитка. По време на тренировката се пие вода на 15-20 минути по 2-3 глътки. Приемът на вода е необходим, за да предотвратим прегряване на тялото и да доставим полезна доза кислород и течности на организма.
  3. Ако сте за първи път на тае-бо, наблегнете на дишането и ако ви идва високо темпото, давайте си кратки почивки. Постарайте се да издържите поне първите 10 минути при лесните упражнения от загрявката, без да си давате почивки,пийте на всяка цена аспирин с витамин С след първата тренировка.
Старайте се да изпълнявате правилно ударите и да помагате на тялото си бавно да влезе във форма. Ефектът е различен при всеки, но е нормално да се прояви след втория месец. Опитайте и не се отказвайте.
Демонстрация на същинската тренировка. Умишлено избрах точно това видео, защото тези жени не са перфектни в изпълнението на техниките, но... вижте им телата и ентусиазма Wink.

Още информация:
Тае-бо - много повече от аеробика
Тае-бо с Били Бланкс - видео
Блог за тае-бо, изчерпателна информация


Други подходящи спортове:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer