понеделник, 16 февруари 2009 г.

Съвети при проблеми с отказаване от сладкото

Първо, най-добре седнете и си напишете поред любимите си сладки неща. По реда, в който ви изкушават най-много.
Най-любимимото си определяте да хапвате по малко два пъти в месеца, следващото на 10-тина дни, другото на седмица и така.

Постарайте се да започнете на чист,о определете си първа седмица за борба със сладкото. Поне 3 дни без десерти, шоколади, торти, пасти, баклави и прочие. Като за награда си обещавате, че в края на периода ще получите малко (наистина малко) от любимото си сладко.

Проучете добрите варианти за залъгване на глада за сладко. Купичка кисело мляко с две супени лъжици мед и малко канела е прекрасно десертче. Един сладък плод може да замени тортата. Две -три лъжички сладолед, гарнирани с 2-3 нарязани плода дават страхотна мелба.

Погледнете тук в рецептите и вижте, има доста приятни десерти. Лично на мен ми е любимо желираното кисело мляко на Алекс - режа много плодове, слагам вътре и стафиди и минимум захар - става невероятно, а не е много сладко и калорично.

Ако обичате да пиете кафе със захар, намалете поне с една лъжичките захар (винаги има на къде). Чая го пийте или натюр. или с малко мед.

Вместо Марс или Сникърс, си купете от онези десертчета с овесените ядки - тип корни.
В рамките само на 2-3 седмици, ако приложите малко воля и убеждение в началото, ще видите колко лесно всъщност ще елиминирате многото сладки неща в менюто си и ще ги редуцирате до разумни граници.

Внушението също е много важно - повтаряйте си, че имате воля и че за да изглеждате по-добре си струва да ядете банан, а не торта или поне можете да я разделите с колежката си - ако е гаднярка можете да и дадете по-голямото парче.

Опитайте се да се убедите, колко ще е готино да си вземете по-малкия номер пола или спортен панталон или как страхотно ще ви седи обица на пъпа (стига да се вижда),
въобще всички техники са позволени.

Спрете да купувате вафли на децата, които да ядете тайно вечер пред хладилника, защото съседа от отсрещния блок ще ви зърне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer