четвъртък, 29 януари 2009 г.

Котлет "Зингара"

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 4–5 с. л. зехтин
  • 4 котлета
  • 1 чушка
  • 1 в. ч. бяло вино
  • 1 с. л. каперси
  • 4 стръка пресен лук
  • 1 домат
  • черен пипер и сол на вкус
В тиган се налива зехтинът и се слага на котлон, за да се нагрее. Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер, начукват се и се запържват за около минута и от двете страни. След като се извади месото, в мазнината се сипва виното и се изчаква да кипне. Добавят се нарязаната надребно чушка, подправя се с черен пипер и се слагат каперсите. Котлетите се връщат в тигана и се задушават 10 минути. Доматът се почиства от семето и се нарязва на малки кубчета. Котлетите се сервират с част от зеленчуците, покриват се с нарязания на кръгчета лук и се украсяват с кубчета домат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer