сряда, 28 януари 2009 г.

Салата

Рецепта на Ками
Продукти:
  • 400 г морски микс (скариди, миди, калмари, октоподи)
  • 200 г скариди
  • 2 бр. зелена салата
  • зехтин
  • 2 лимона
  • 1 лайм
  • 50 мл бяло вино
  • черен пипер
  • сол
Приготвяне:
Морският микс и скаридите се сотират за около 10 минути със зехтина и бялото вино. След това се оставят да се охладят. Кората на лимоните се обелва и се навива, така че да се получат „розички“. Във всяка се слага по една маслина. Зелената салата се нарязва наситно и се разпределя в чинии. Във всяка порция се сипва от изстиналия морски микс, разбърква се. Салатата се овкусява, декорира се с лимоновите „розички“ и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer