От Готварския форум на БГ-мамма, рецепта на Ками
Продукти:
- 1/2 кг.спанак или лапад
- 1 1/2 връзка магданоз
- 6-7 яйца
- 1 скълцана скилидка чесън
- масло за задушаване
- 1 ч.ч. ситно нарязани гъби
- лека майонеза
Изчистете и измийте спанака и магданоза и ги сварете в подсолена вода до омекване. Отцедете ги и ги накълцайте на ситно (или в блендера).Разбийте яйцата. Прибавете към тях спанака, сол на вкус и малко черен пипер. Добавете и чесън. Разбъркайте леко сместа и изсипвайте с лъжица в нагорещен тиган,както се правят палачинки. Обръщайте от двете страни. Трябва да станат 4 по-тънички омлетчета. Отделно задушете с масло гъби, посолете ги на вкус и ги поръсете с черен пипер. Добавете половин връзка ситно нарязан магданоз.Омлетите се намазват с по 1 ч.л лека майонеза, пълнят се с по 1 с.л. гъби и се завиват като палачинки. Сервират се по 2 омлетчета в чиния с по едно забулено яйце, поръсено с черен пипер.
Забележка:Изглежда тежко ястие,но всъщност е много приятно на вкус.Спанака омекотява яйцата и става страхотна комбинация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар