вторник, 27 януари 2009 г.

Телешки котлети по ловджийски

600 г котлети се начукват, посоляват и се изпържват с 1/2 чаша мазнина. В същата мазнина се запържват последователно 1 ситно нарязана глава лук, 1 лъжица доматено пюре или 2-3 ситно нарязани домата. Запръжката се поръсва с 1 лъжичка червен пипер, посолява се и се разрежда с гореща вода до умерена гъстота.
Котлетите се нареждат в тавичка, заливат се със соса и се слагат за около 30 минути в умерена фурна. След това се прибавят 200 г гъби, нарязани на тънки филийки, 1 чаша изпържени дребни лукчета, 2 кренвирша, 1 дафинов лист и черен пипер на зърна. Ястието се пече около 1/2 час (ако соса се сгъсти се долива малко гореща вода). Поръсва се с магданоз и се изважда от фурната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer