петък, 30 януари 2009 г.

Средногорско руло от заек

Рецепта от сайта на Бон Апети
  • 1 заек
за плънката:
  • 50-100 г. бекон
  • 150 г. печурки
  • 2 моркова
  • 100 грамова глава целина
  • 100 мл. бяло вино
  • 50 мл. олио
  • 1 глава кромид лук
  • 1 стрък праз лук
  • 10 главички арпаджик
  • 2 скилидки чесън
  • 2-3 зърна бахар
  • сол и черен пипер на вкус
  • масло за намазване
Заекът се обезкостява и се оформя така, че да се получи парче месо, подходящо да се навие на руло. Посолява се и се намазва с олио.
Плънката се приготвя, като в олиото се задушават около 10 минути ситно нарязаните арпаджик, праз, морковите и целината. Прибавят се беконът (на кубчета) и гъбите (на ивички) , и се задушава още 5 минути. Поставят се останалите продукти за плънката, разбърква се добре и задушаването продължава още 5 минути, докато виното се изпари.
Готовата плънка се разпределя върху овкусеното месо. Завива се руло, стяга се с конец и повърхността на рулото се намазва с масло.
Рулото се прехвърля в намаслена тава и се покрива с готварско фолио. Пече се около 2 часа при температура 240 градуса, като 10 минути преди да се извади от фурната, фолиото се отстранява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer