От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 1,5-2 чаши бял боб
- 2 глави лук
- 1 морков
- 3 с.л олио
- черен пипер и сол
За соса:
- 5 броя свежи домати
- 2 чаши доматен сок
- 3-4 скилидки чесън
- магданоз
Бобът се слага в хладка вода и престоява така поне няколко часа. Водата се изхвърля и боба се измива. Залива се с вряща вода, кипва се и водата отново се излива. Процедурата се повтаря три пъти. Счита се, че така бобът увира по-бързо. Олиото се загрява в дълбок тиган. Добав се лука и се запържва до златисто. Прибавят се настърганите домати и моркова (също настърган). Добавя се и доматения сок. Покрива се с капака и се вари няколко минути на тих огън. След това в тигана се прибавят нарязания на дребно чесън и магданоз. Накрая се добавя вече сварения боб, вари се още няколко минути и се овкусява с черен пипер и сол.
По желание след като се запържи лука, може да се запържи и малко червен пипер, а след това да се следва рецептата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар