От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 4 вратни пържоли (700–800 г)
- 600–700 г кисело зеле
- 50 г бекон
- 1 глава лук
- 1 ч. л. червен пипер
- 7–8 зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
за сухата марината:
- 7–8 зърна черен пипер
- 1 ч. л. чубрица
- 1/2 ч. л. гранулиран чесън
- 1/2 ч. л. сол
Нарязаните лук (на малки кубчета) и бекон (наситно) се поставят в йенски съд и се задушават 2–3 минути на максимална мощност в микровълнова фурна. Зелето се нарязва на фини лентички, прибавя се към задушените бекон и лук, овкусява се с черния и червения пипер и се разбърква. Похлупва се, връща се в микровълновата фурна и се задушава 10 минути на максимална мощност. Сухата марината се приготвя, като гранулите чесън се натрошават (не се смилат) и се смесват с всички подправки в купичка. С готовата марината се овкусяват пържолите, покриват се с домакинско фолио или найлоново пликче и се начукват с дървен чук, за да поемат миризмите. Овкусените пържоли се редят в йенския съд, като всяка се покрива със зелето. Поставя се с дафиновия лист и се залива със 100 мл гореща вода. Задушава се 20 минути при мощност 500W на микровълновата фурна и след като фурната изключи, престоява още 5 минути в нея.
Няма коментари:
Публикуване на коментар