четвъртък, 29 януари 2009 г.

Свински пържоли с кисело зеле за микровълнова фурна

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 4 вратни пържоли (700–800 г)
  • 600–700 г кисело зеле
  • 50 г бекон
  • 1 глава лук
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 7–8 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист 

за сухата марината:

  • 7–8 зърна черен пипер
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1/2 ч. л. гранулиран чесън
  • 1/2 ч. л. сол
Нарязаните лук (на малки кубчета) и бекон (наситно) се поставят в йенски съд и се задушават 2–3 минути на максимална мощност в микровълнова фурна. Зелето се нарязва на фини лентички, прибавя се към задушените бекон и лук, овкусява се с черния и червения пипер и се разбърква. Похлупва се, връща се в микровълновата фурна и се задушава 10 минути на максимална мощност. Сухата марината се приготвя, като гранулите чесън се натрошават (не се смилат) и се смесват с всички подправки в купичка. С готовата марината се овкусяват пържолите, покриват се с домакинско фолио или найлоново пликче и се начукват с дървен чук, за да поемат миризмите. Овкусените пържоли се редят в йенския съд, като всяка се покрива със зелето. Поставя се с дафиновия лист и се залива със 100 мл гореща вода. Задушава се 20 минути при мощност 500W на микровълновата фурна и след като фурната изключи, престоява още 5 минути в нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer