- 1 кг. пилешки дробчета
- 400 гр. гъби
- 2 глави лук
- 1 ч.ч. червено вино
- брашно за овалване (около 1 ч.ч.)
- сол, черен пипер, чесън на прах, индийско орехче
Дробчетата се измиват (да падне кръвта) и отцеждат. Разбъркват се с подправките (малко сол, черен пипер, малко индийско орехче и чесън на прах). Овалват се в брашно и се запържват леко.
Отделно се запържва лук, прибавят се гъбите и се запържват добре. Слагат се сол и черен пипер.
Всичко се поставя в йенска тенджера (да не е много горещо! ), сипва се виното и се задушава във фурната за около 15 минути.
За да е напълно разделно, не овалвайте дробчетата в брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар