Продукти:
- 1 връзка лапад
- 1 връзка киселец
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка зелен чесън
- 1 глава кромид лук
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка копър
- няколко стръкчета пресен девисил
- 300 г гъби
- 1 к. ч. ориз
- 1 л. червен пипер
- сол на вкус
В дълбок тиган с малко олио се слагат кромида, всички зелени зеленчуци и подправки и гъбите. Сипва се съвсем малко вода и се задушава. Като изври водата се добавя ориза, червения пипер и сол на вкус. Долива се топла вода колкото да покрие всичко и се изсипва в огнеопорен съд (гювеч или тенджера от йенско стъкло) и се пече в умерена фурна до готовност на ориза. Аз печа около 20-30 мин. и изключвам фурната. Може да се приготви и със спанак, ако нямате лапад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар