сряда, 28 януари 2009 г.

Зелен пролетен гювеч

Рецепта на Ками

Продукти:
  • 1 връзка лапад
  • 1 връзка киселец
  • 1 връзка зелен лук
  • 1 връзка зелен чесън
  • 1 глава кромид лук
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка копър
  • няколко стръкчета пресен девисил
  • 300 г гъби
  • 1 к. ч. ориз
  • 1 л. червен пипер
  • сол на вкус
Приготвяне:
В дълбок тиган с малко олио се слагат кромида, всички зелени зеленчуци и подправки и гъбите. Сипва се съвсем малко вода и се задушава. Като изври водата се добавя ориза, червения пипер и сол на вкус. Долива се топла вода колкото да покрие всичко и се изсипва в огнеопорен съд (гювеч или тенджера от йенско стъкло) и се пече в умерена фурна до готовност на ориза. Аз печа около 20-30 мин. и изключвам фурната. Може да се приготви и със спанак, ако нямате лапад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer