- 2 пилешки бутчета (или 2 пилешки гърди)
- 100-150 г пресни печурки
- 1 зелена салата
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 ч.л. джинджифил на прах
- 1/2 ч. ч. пилешки бульон
- 4 с. л. соев сос
- 1 с. л. ябълков оцет
- олио за пържене
Нарязват се зеленчуците – тиквичката на ивици, морковите на колелца, гъбите на филийки.
В предварително загрято в уок (или дълбок тиган) олио (1 с. л.) се изсипват тиквичката и морковът. Пържат се 2 минути и се връща пилешкото месо, добавят се печурките.
Ястието се овкусява с 2 с. л. соев сос. Налива се пилешки бульон, ври 2-3 минути и се поръсва с оцет. Оставя се на котлона, докато течността се изпари (около 5мин)
Пилешките хапки се сервират върху листа от зелена салата. Всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар