вторник, 27 януари 2009 г.

Пиле с тиквички

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • 2 пилешки бутчета (или 2 пилешки гърди)
  • 100-150 г пресни печурки
  • 1 зелена салата
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 1 ч.л. джинджифил на прах
  • 1/2 ч. ч. пилешки бульон
  • 4 с. л. соев сос
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • олио за пържене
Пилето се обезкостява, кожата се отстранява и месото се нарязва на хапки. Хапките се поливат с 2 с. л. соев сос и се поръсват с джинджифил, разбъркват се добре и се пържат 2-3 минути в предварително загрятата в уок мазнина, като се разбъркват. Изваждат се в купа.
Нарязват се зеленчуците – тиквичката на ивици, морковите на колелца, гъбите на филийки.
В предварително загрято в уок (или дълбок тиган) олио (1 с. л.) се изсипват тиквичката и морковът. Пържат се 2 минути и се връща пилешкото месо, добавят се печурките.
Ястието се овкусява с 2 с. л. соев сос. Налива се пилешки бульон, ври 2-3 минути и се поръсва с оцет. Оставя се на котлона, докато течността се изпари (около 5мин)
Пилешките хапки се сервират върху листа от зелена салата. Всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer