четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пържола "Стартер"

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 2 свински вратни пържоли 

за маринатата:

  • 1 голяма глава кромид лук
  • сок от 1 лимон
  • 2 с. л. зехтин
  • 10 зърна черен пипер
  • сол на вкус
Пържолите се начукват добре, овкусяват се с марината, разбъркват се и се оставят да престоят около час. В йенски съд се смесват изцеденият лимонов сок, зехтинът и нарязаният на филии лук. Пържолите се поставят в предварително загрята до температура 220 градуса фурна и се пекат около 10 минути. Добавя се маринатата и температурата се намалява на 180 градуса. Печенето продължава до пълната готовност на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer