вторник, 27 януари 2009 г.

Леща с праз лук

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на esy

Продукти:
  • 1 ч.ч.леща,
  • 3 стръка праз лук,
  • 3 сушени чушки,
  • 1 гл.чесън,
  • 1 морков,
  • 1 ч.л. чубрица.
  • 1/2 к.ч.олио (масло по желание)
  • 1/2 к.ч. доматен сок.
Приготвяне:
В студена вода слагаме измитата и изчистена леща, праза нарязан на дребно, морковчето, сушената пиперка, чубрицата, обеленият и нарязан чесън и солта. След като се поварят малко се добавя мазнината и малко по-късно доматеният сок. И така със всички продукти оставяме лещата да се вари до готовност. По желание поръсвамие накрая с някаква свежа подправка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer