вторник, 27 януари 2009 г.

Пъстърва на скара

От Готварския Форум на БГ-мамма

Почистваме, измиваме и подсушаваме 4 пъстърви, после ги посоляваме и поръсваме с 1 ч.л. черен пипер отвън и отвътре.
Нарязваме на малки парченца 1 двойна шепа гъби (пресни по-добре, но става и със стерилизирани) и ги задушаваме в 1 кафена чаша краве масло, а след това ги поръсваме със сол на вкус, смлян черен пипер около 1/2 ч.л. и 1 ч.л. суха мащерка по желание.
Оставяме сместта да изстине и тогава с нея пълним пъстървите, които след това нареждаме върху намаслено фолио, поставено върху нагорещена електрическа скара.
Върху всяка риба слагаме по 1 резен обелен от кората лимон. Печем двадесетина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer