четвъртък, 29 януари 2009 г.

Задушени македонски пържоли

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 3-4 свински вратни пържоли
  • 2-3 моркова
  • 2-3 глави кромид лук
  • 1 малка глава целина
  • 2-3 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. вегета
  • босилек и чубрица на вкус
Дъното и страните на глинен гювеч се намазват със зехтина. Прави се ред от нарязаните на колелца морков, лук и целина, слагат се пържолите и се овкусява с подправките
2. Сипва се 1 ч. ч. вода, отново се редят зеленчуци и се захлупва. Поставя се в леко загрята фурна и се пече за 1 1/2 - 2 часа при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer