- 800 гр. обезкостено телешко от гърба
- 2 телешки бъбрека
- 8 домата
- 400 гр. гъби
- 1 ч.ч. зеленчукови корени
- 1 гл. лук
- 30 гр. масло
- 1 с.л. нарязан магданоз
- чер пипер, сол.
Приготовление:
Нарязаните по дължина бъбреци се нареждат върху месото, нарязано на листове. Месото се завива на руло, завързва се с конец, посолява се със сол и чер пипер на вкус. Запържва се заедно със ситно нарязаните зеленчукови корени, след това се залива с вода и се пече в умерена фурна около 45-60 мин. Доматите се потапят във вряща вода, обелват се и в горната им част се изрязват капачета, издълбават се и се слагат на топло място. В разтопеното масло се запържват нарязаните гъби, посоляват се, добавя се магданоза и с получената смес се пълнят доматите. Печеното се изважда от соса, който се пасира, препича се и се оставя на топло. Сервира се отделно от месото, което се нарязва на еднакво дебели филии и се гарнира с пълнените домати
Няма коментари:
Публикуване на коментар