вторник, 27 януари 2009 г.

Телешко с гъби а ла Ришельо

Продукти:
  • 800 гр. обезкостено телешко от гърба
  • 2 телешки бъбрека
  • 8 домата
  • 400 гр. гъби
  • 1 ч.ч. зеленчукови корени
  • 1 гл. лук
  • 30 гр. масло
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • чер пипер, сол.

Приготовление:
Нарязаните по дължина бъбреци се нареждат върху месото, нарязано на листове. Месото се завива на руло, завързва се с конец, посолява се със сол и чер пипер на вкус. Запържва се заедно със ситно нарязаните зеленчукови корени, след това се залива с вода и се пече в умерена фурна около 45-60 мин. Доматите се потапят във вряща вода, обелват се и в горната им част се изрязват капачета, издълбават се и се слагат на топло място. В разтопеното масло се запържват нарязаните гъби, посоляват се, добавя се магданоза и с получената смес се пълнят доматите. Печеното се изважда от соса, който се пасира, препича се и се оставя на топло. Сервира се отделно от месото, което се нарязва на еднакво дебели филии и се гарнира с пълнените домати

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer