четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пълнени домати - втори вариант

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 6-8 средно големи домата
За пълнежа:
  • 2 пак. крема сирене
  • 200 гр. сирене - намачкано с вилицата
  • 1 малка глава ситно нарязн кромид лук или 5-6 скилидки счукани чесън
  • черен пипер и малко лют червен
  • пресен магданоз или копър - ситно нарязани
  • шипка пресен риган
Доматите се измиват. Отрязва се капаче откъм дрьжката и се издълбава вътрешността, която ситно нарязана се прибавя към пълнежа. Всички продукти за него се объркват добре с лъжица до получаване на хомогенна смес - трябва да е мек. Доматите се напълват с получената смес и се украсяват със стръкче пресен магданоз или розмарин. Поставят се в хладилника поне за час, докато се сервират.
Като се сервират може да се сложат на подложка от листо от маруля или китайско зеле.
Бъркането на съставките трябва да става само с вилица и лъжица, с пасатор - в никакъв случай.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer