вторник, 27 януари 2009 г.

Пай с ябълки (Англия)

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

За тестото:

  • 1 1/2 ч. ч. брашно
  • 2 с. л. разтопено масло
  • 1 щипка сол
  • вода

Плънка:

  • 2-3 кисели ябълки (обелени и нарязани на тънки парчета)
  • 1/2 ч. ч .нарязани на дребно кайсии
  • 1 ч. ч. изчистени от костилките вишни
  • настъргана кора от 1 лимон
  • 1 портокал нарязан на малки кубчета
  • 1 малко индийско орехче
  • 3 с. л. захар
  • 1 ч. л. канела
Замесете средно трърдо тесто с брашното, масло, сол и вода, колкото поеме сместа. Разстелете 2/3 от тестото във форма за торта, намазана с масло, наредете отгоре ябълки и кайсии. Посипете върху тях вишни, кора от лимон, портокала,поръсете с индийско орехче, захар и канела. Покрийте сместта с останалото тесто. Надупчете сладкиша тук-там с вилица и го сложете да се пече в умерена фурна 35-40 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer