От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 250 гр. аспержи (стерилизирани)
- 250 гр. печурки
- 1 буркан горски гъби
- 30 гр. краве масло
- 3 с. л. бяло вино
- 1 стрък пресен чесън
- 2–3 стръка пресен лук
- 1 с. л. доматен сос
- 1 ч. л. мащерка
- черен пипер
- сол на вкус
За пюрето:
- 1 кг картофи
- 50 гр. краве масло
- 1/4 ч. л. смляно индийско орехче
- 1 ч. л. сол
Печурките се нарязват и се запържват в тиган с разтопеното масло.
Чесънът и лукът се накълцват, слагат се при зачервилите се печурки и се пържат 1 минута. След това при тях се изсипват изцедените от соса горски гъби и аспержите.
Ароматизира се с виното, добавя се доматеният сос и се подправя с мащерката и черния пипер. Щом течността се изпари, тиганът се отстранява от котлона.
Картофите се пюрират и се подправят с индийското орехче и маслото. В йенски съд се слагат готовите зеленчуци, отгоре се поставят пюрираните картофи и се пече 30–40 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар