вторник, 27 януари 2009 г.

Ризото "Калабрезе"

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 200 гр. ориз (“Арборио”)
  • 50 г р.сухи манатарки
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 голяма глава лук
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 1/2 в. ч. бяло сухо вино
  • 2 с. л. зехтин
  • 30 гр. краве масло

 Манатарките се накисват в студена вода, за да омекнат. Лукът се реже на едри кубчета и се запържва в загретите зехтин и масло. Прибавят се ситно нарязаните чушки и след като се позапържат, се слагат нарязаните наедро манатарки и се пържи около минута. 
Слага се оризът, разбърква се и се наливат виното и водата от накиснатите манатарки (без утайката). Когато той поеме течността, се сипва 1/3 от бульона и се оставя да ври, докато оризът отново го поеме. Сипва се отново бульон и така, докато се изчерпи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer