От Готварския форум на БГ-мамма
Продукти:
- 200 гр. ориз (“Арборио”)
- 50 г р.сухи манатарки
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 голяма глава лук
- 500 мл зеленчуков бульон
- 1/2 в. ч. бяло сухо вино
- 2 с. л. зехтин
- 30 гр. краве масло
Манатарките се накисват в студена вода, за да омекнат. Лукът се реже на едри кубчета и се запържва в загретите зехтин и масло. Прибавят се ситно нарязаните чушки и след като се позапържат, се слагат нарязаните наедро манатарки и се пържи около минута.
Слага се оризът, разбърква се и се наливат виното и водата от накиснатите манатарки (без утайката). Когато той поеме течността, се сипва 1/3 от бульона и се оставя да ври, докато оризът отново го поеме. Сипва се отново бульон и така, докато се изчерпи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар