Продукти:
- 1кг. картофи
- сметана (аз използвам заквасена)
- олио
- 1/4 пилешко бульонче
- лимонов сок
- чесън на прах (може и истински)
- копър за поръсване
Обелените и измити картофи се нарязват на шайби. Намазняват се обилно с олио и се пекат от двете страни на загрята и намазана с мазнина скара. От сметаната, лимоновия сок, бульончето и чесъна се приготвя сос. Ако е необходимо леко се разрежда. Картофите се подреждат в чиния и се поливат със соса, а отгоре се поръсва със наситнения копър.
Забележка: Внимавайте с бульончето да не пресоли соса. Количеството му зависи от количеството сметана. По-добре слагайте първо по малко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар