Продукти:
- 500 г пресни броколи (300 г замразени)
- 1 печена чушка
- 2 моркова
- 2 картофа
- 1 глава лук
- 1 резен целина
- 6-7 с. л. олио
- 1/2 ч. л. естрагон
- 2 щипки семе от копър
- 1 ч. л. сол
Броколите се накъсват на малки розички, поставят се в купа, заливат се с вода и се оставят да престоят 10 минути. След това се отцеждат. В тенджера се поставят нарязаните надребно лук и целина, стъблото на броколите и нарязаните на кубчета картофи. Наливат се 1 1/2 л студена вода, посолява се и се кипва. Зеленчуците се варят 15 минути, след което се пасират. 3. В олиото за 10 секунди се запържват семето копър, настърганите моркови и нарязаната надребно чушка. Налива се 1 ч. ч. топла вода и сместа се излива в тенджерата при пасираните зеленчуци. Добавят се цветчетата броколи и естрагонът. Супата се вари 10 минути, след което е готова за сервиране. По желание във всяка чиния се поставя по 1 с. л. заквасена сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар