четвъртък, 29 януари 2009 г.

Друсан кебап по самоковски

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 700–800 г свинско контра филе (свински бут)
  • 1 кг лук
  • 3–4 домата
  • 2–3 люти чушки
  • олио
  • 50 мл червено вино
  • 1 ч. л. чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на дребни кубчета. В дълбока тенджера се заграява олиото, прибавя се месото, залива се с 1/2 ч. ч. вода и се задушава, докато поомекне. Към омекналото месо се добавя нарязаният наситно лук, посолява се и се разбърква. Похлупва се и през равни интервали от 1–2 минути тенджерата енергично се раздрусва с ръце. Задушава се около 10 минути. Доматите се нарязват на малки кубчета, лютите чушки се режат наситно и се слагат при задушените месо и лук. Овкусява се с подправките, налива се виното и се захлупва. Раздрусва се няколко пъти и се оставя да ври още 2–3 минути. При сервиране може да се поръси с накълцан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer