вторник, 27 януари 2009 г.

Ароматни свински късчета

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на esy

Продукти за две порции:
  • 300 гр. свинско месо,
  • 4-5 по-големи печурки,
  • 1 стрък праз лук,
  • черен пипер, кимион, чесън на прах, чубрица,
  • щипка червен пипер, сол, оцет балсамико, соев сос.
Приготвяне:
Месото нарязваме на много тънки късчета и ги овкусяваме с всички подправки заливаме около две лъжици балсамико, толкова соев сос разбъркваме и оставяме за около 1-2ч. Гъбите и празът режем на едро.
В тиган с малко мазнина пържим на много силен котлон гъбите до златисто и оствяме на страни. В същият тиган слагаме мазнинка и пържим месото. Преди да извадим прибавяме празът, разбъркваме няколко пъти и прибавяме и гъбите, разбъркваме и сваляме от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer