Продукти за две порции:
- 300 гр. свинско месо,
- 4-5 по-големи печурки,
- 1 стрък праз лук,
- черен пипер, кимион, чесън на прах, чубрица,
- щипка червен пипер, сол, оцет балсамико, соев сос.
Месото нарязваме на много тънки късчета и ги овкусяваме с всички подправки заливаме около две лъжици балсамико, толкова соев сос разбъркваме и оставяме за около 1-2ч. Гъбите и празът режем на едро.
В тиган с малко мазнина пържим на много силен котлон гъбите до златисто и оствяме на страни. В същият тиган слагаме мазнинка и пържим месото. Преди да извадим прибавяме празът, разбъркваме няколко пъти и прибавяме и гъбите, разбъркваме и сваляме от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар