вторник, 27 януари 2009 г.

Пилешко по гръцки

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на esy

Продукти:
  • 300 гр. пилешко филе
Чеснова паста:
  • 5-6 скилидки чесън,
  • 2 лимона,
  • 1 стрък пресен розмарин,
  • 1/2 глава лук,
  • парче джинджифил/2/2см./,
  • 150 гр. горчица,
  • сол на вкус,
  • 4-5 с.л. зехтин, лимонов пипер, черен пипер.

Приготвяне:
Месото нарязваме на средно големи парчета.

Приготвяме пастата по следният начин:
Чесънът и лукът нарязваме финно в чопър. Добавяме горчицата и останалите продукти и разбъркваме добре в чопъра. Накрая добавяме сока на 1,1/2 лимон и заливаме със сместа пилешкото филе. Оставяме на хладно няколко часа, най-добре 24ч. Разбъркваме от време, на време. В намаслена тавичка подреждаме пилешките парчета, като загребваме и от пастата. Печем в редварително загрята фурна на 220*С 20-30 мин. до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer