Продукти:
- 300 гр. пилешко филе
- 5-6 скилидки чесън,
- 2 лимона,
- 1 стрък пресен розмарин,
- 1/2 глава лук,
- парче джинджифил/2/2см./,
- 150 гр. горчица,
- сол на вкус,
- 4-5 с.л. зехтин, лимонов пипер, черен пипер.
Приготвяне:
Месото нарязваме на средно големи парчета.
Приготвяме пастата по следният начин:
Чесънът и лукът нарязваме финно в чопър. Добавяме горчицата и останалите продукти и разбъркваме добре в чопъра. Накрая добавяме сока на 1,1/2 лимон и заливаме със сместа пилешкото филе. Оставяме на хладно няколко часа, най-добре 24ч. Разбъркваме от време, на време. В намаслена тавичка подреждаме пилешките парчета, като загребваме и от пастата. Печем в редварително загрята фурна на 220*С 20-30 мин. до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар