вторник, 27 януари 2009 г.

Пилешко с лук

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на esy

Продукти:
  • 2 пилешки пържоли от бут,
  • 5-6 големи глави лук,
  • 1 сушена пиперка (може и без нея),
  • 100 мл.доматен сос (1 домат)
  • кимион, дафинов лист, черен пипер, сол, червен пипер,
  • растителна мазнина,
  • 5-6 стръка магданоз.
Приготвяне:
Пилешкото нарязваме на кубчета и запържваме в мазнината до златисто. Добавяме дребно нарязаният лук и запържваме. Идва ред и на подправките без магданозът. Добавяме пиперката и доматчето, наливаме около 150 мл. топла вода и захлупваме с капак. Пържим на слаб огън и разбъркваме често да не загори. Ястието е готово, когато лукът се полуразпадне и стане почти като каша. Сваляме от котлона и обилно поръсваме с магданоз. Разбъркваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer