Продукти:
- 2 пилешки пържоли от бут,
- 5-6 големи глави лук,
- 1 сушена пиперка (може и без нея),
- 100 мл.доматен сос (1 домат)
- кимион, дафинов лист, черен пипер, сол, червен пипер,
- растителна мазнина,
- 5-6 стръка магданоз.
Пилешкото нарязваме на кубчета и запържваме в мазнината до златисто. Добавяме дребно нарязаният лук и запържваме. Идва ред и на подправките без магданозът. Добавяме пиперката и доматчето, наливаме около 150 мл. топла вода и захлупваме с капак. Пържим на слаб огън и разбъркваме често да не загори. Ястието е готово, когато лукът се полуразпадне и стане почти като каша. Сваляме от котлона и обилно поръсваме с магданоз. Разбъркваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар