четвъртък, 29 януари 2009 г.

Яйца на очи по пирдопски

От Готварския форум на Бг-мамма
  • 8 яйца
  • 600 гр. пресни гъби
  • 120 гр. краве масло
  • 1 с. л. оцет
  • червен пипер
  • 10-12 зърна черен пипер, сол
Почистените и измити гъби се нарязват на ивички и се задушават на слаб огън в част от маслото и малко вода. След като омекнат се посоляват и се разпределят в 4 чинии, поръсват се със смлян черен пипер и в средата се правят кладенчета.Отделно се кипва вода с оцета и солта и в нея се счупват едно по едно яйцата - варят се до забулване на жълтъците. Изваждат се с решетъчна лъжица и се слагат в кладенчетата.Отгоре се поливат с останалото сгорещено масло, оцветено с червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer