Продукти:
- 4 пържоли
- 1 суп.лъж дом.пюре
- 1 ч.червено вино
- 1 глава лук
- 200 гр.гъби
- 2 кис.краставички
- 50 гр.шунка
- червен
- черен пипер
- сол
- чубрица
Пържолите се начукват и овкусяват с черен пипер и сол. Запичат се по 10 мин. от всяка страна. Доматеното пюре се разтваря във виното. Лукът се реже на ситно, гъбите - на едро, а киселите краставички - на ивички. Задушават се около 2 мин. Поръсват се с червения пипер и се долива със сместа от вино и дом.пюре. Вари се на тих огън около 5 мин., докато виното намали обема си наполовина. Тогава се долива 1 ч.чаша гореща вода и сосът се вари още 10 мин. Добавят се чубрицата и нарязаната на ситно шунка/бекон и накрая се добавят пържолите - оставя се още 5 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар