четвъртък, 29 януари 2009 г.

Пържоли по ловджийски

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:
  • 4 пържоли
  • 1 суп.лъж дом.пюре
  • 1 ч.червено вино
  • 1 глава лук
  • 200 гр.гъби
  • 2 кис.краставички
  • 50 гр.шунка
  • червен
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
Приготвяне:
Пържолите се начукват и овкусяват с черен пипер и сол. Запичат се по 10 мин. от всяка страна. Доматеното пюре се разтваря във виното. Лукът се реже на ситно, гъбите - на едро, а киселите краставички - на ивички. Задушават се около 2 мин. Поръсват се с червения пипер и се долива със сместа от вино и дом.пюре. Вари се на тих огън около 5 мин., докато виното намали обема си наполовина. Тогава се долива 1 ч.чаша гореща вода и сосът се вари още 10 мин. Добавят се чубрицата и нарязаната на ситно шунка/бекон и накрая се добавят пържолите - оставя се още 5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer