четвъртък, 29 януари 2009 г.

Кавърма

От Готварския форум на БГ-Мамма

Продукти:
  • 1/2 кг.обезкостено свинско или телешко месо
  • 2 мариновани чушки
  • 2 стръка праз
  • 5 суп.лъж.олио
  • 2 кисели краставички
  • сол
  • червен
  • черен пипер
Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, посолява се е се задушава до изпаряване на сока. След това се изважда и на негово място се задушават нарязаните на ивички чушки, празът. После месото се връща в тенджерата и се задушава още 10 мин. Прибавят се кис.краставички, червения и черния пипер и се добавя гореща вода, колкото да покрие месото. Оставя се така още 30 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer