четвъртък, 29 януари 2009 г.

Телешко месо по гръцки

  • 1,5 кг. телешко месо
  • 5-6 глави стар лук
  • чесън - на вкус
  • 2 домата
  • 1 ч. чаша червено вино
  • черен пипер
  • 3 к. лъжички канела
  • 1 карамфилче
  • вода
Телешкото се изчиства от жилите, нарязава се на парчета и се накисва за една нощ в някаква марината, но без оцет и други киселини, защото стягат много месото. Непосредствено преди готвенето се изважда от нея, измива се и се запържва с силно сгорещено олио. Когато се зачерви хубаво от всички страни се добавя едро нарязаният лук и чесъна на скилидки. След малко се налива виното, оставя се да заври и се добавят останалите продукти - доматите, настъргани на ренде и подправките. Разбърква се хубаво и ври десетина минути на силен огън, след което се намалява и се оставя на слаб огън до пълна готовност на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer