четвъртък, 29 януари 2009 г.

Риба на скара с лимон и джинджифил

Продукти:
  • 4 бр. филета от сьомга или някаква бяла риба (всяко около 170 гр.) , нарязани на парчета с дебелина 2,5 см.
  • 1 с. л. обелен и настърган корен от джинджифил
  • 2 с. л. прясно изцеден лимонов сок
  • 25 мл. соев сос
  • 2 счукани скилидки чесън
  • 1 ч. чаша олио
  • 1 ч. л. счукана суха червена чушка
  • 1 лимон на резени
Рибата се подрежда в плитка тавичка.
В купа се смесват всички останали продукти без лимона. С тази марината се залива рибата, като трябва добра да се намаже и от двете страни. Покрива се и се оставя за 1 час в хладилника.
След това рибата се опича на грил или скара за 8-10 минути, като през това време често се полива с маринатата.
Готовата риба се поднася с лимоновите резени

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer