Продукти:
- 400 гр. гъби
- 200 гр. червени чушки
- целина
- 1 малка глава лук
- 400 гр. свинско филе
- 3 с.л. олио
- 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
- чер пипер
- сол
Големите гъби се нарязват на парчета, чушките, лукът и целината - също. Месото се нарязва на тесни лентички с дължина 2 - 3 см. Месото се задушава в 2 с.л. олио. Изважда се и се оставя на топло. Прибавя се останалото олио и в него се изпържват гъбите на силен огън, като се бъркат. Прибавя се зеленчукът и се задушава. Сипва се виното и се оставя да заври. Подправя се със сол и чер пипер. ври още около 4 мин. Слага се месото и се доварява още 4-5 мин. Поднася се със салата от сезона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар