вторник, 27 януари 2009 г.

Свинско с гъби във винен сос

От Готварския форум на Бг-мамма

Продукти:
  • 400 гр. гъби
  • 200 гр. червени чушки
  • целина
  • 1 малка глава лук
  • 400 гр. свинско филе
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 ч.ч. сухо бяло вино
  • чер пипер
  • сол
Приготовление:
Големите гъби се нарязват на парчета, чушките, лукът и целината - също. Месото се нарязва на тесни лентички с дължина 2 - 3 см. Месото се задушава в 2 с.л. олио. Изважда се и се оставя на топло. Прибавя се останалото олио и в него се изпържват гъбите на силен огън, като се бъркат. Прибавя се зеленчукът и се задушава. Сипва се виното и се оставя да заври. Подправя се със сол и чер пипер. ври още около 4 мин. Слага се месото и се доварява още 4-5 мин. Поднася се със салата от сезона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer