ПРОДУКТИ:
- 1 кг. месо (каквото има - свинско, телешко, пилешко)
- лозови листа (1 буркан или пресни)
- кромид лук (за предпочитане пресен, но може и стар, колкото може повече)
- подправки - по вкус, всякакви (черен пипер, сол, джоджен, копър, магданоз и всичко, което обичате).
- гъби (ако има)
Месото се нарязва на възможно по-ситно. Лукът се нарязва на по едро. Разбърква се, прибавят се подправките (на вкус).Ако има и гъби - чудесно! Тенджерата, приготвена за ястието, се "облепва" отвътре по стените с лозовите листа. Изсипва се приготвената по-горе плънка, завива се с листата, поставят се листа и отгоре, натиска се с чиния. Така може да престои на студено 1 ден. Преди да се постави на котлона, сипвате 1 чаша вода и 1 чаша вино (ако има), ако не - прибавете 2-3 лъжици оцет. Ако обичате - малко мазнина (масло или олио). Оставете на слаб огън и го "забравете" (ако можете) за около 2 часа. Не се разбърква и не изисква вашето внимание. Вкусът е нещто средно между сърми с лозов лист и каварма. Опитайте - лесно и много вкусно !
Няма коментари:
Публикуване на коментар