вторник, 27 януари 2009 г.

Патладжани на фурна

От Готварския Форум на БГ-мамма, рецепта на Дудинка
  • 4 средно големи патладжана
  • 3-4 домата
  • 4 скилидки чесън
  • 100 гр. кашкавал
  • черен хляб (не пасва в комбинацията на храните и можете да го изключите, ако искате да сте стриктни)
  • босилек, магданоз, олио
Патладжаните се белят, режат се на ивици. Осоляват се, поставят се в съд с вода за 10-20 минути. След това се подсушават, нареждат се в намазнена тава, пекат се във загрята фурна. След като поомекнат, отгоре се нареждат тънки филийки черен хляб, доматите нарязани на резени.
Поръсва се с босилек, магданоз и накрая с настърган кашкавал и пресован чесън.
Накрая се слагат малки парчета масло и се допича във фурната още около 20-30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer