- 4-5 средно големи тиквички
- 2 моркова
- 2 стръка пресен лук
- 2 стръка пресен чесън
- 2-3 лъжици царевица
- подправки според вкуса
Вътрешността им и морковите се настъргват и се слагат да се задушават в малко мазнина.
Когато вече са поомекнали се добавят ситно нарязания чесън, лук и царевицата.
Подправят се по ваш вкус-сол, черен пипер, копър или стрит зеленчуков бульон.
С тази смес се пълнят тиквичките и се слагат във фурната да се запекат.
В тавичката, освен мазнина се слага и вода, за да омекнат тиквичките.
Когато се позапече леко и водичката поизври, ястието се залива със сос бешамел и се връща във фурната до пълното запичане.
Няма коментари:
Публикуване на коментар