вторник, 27 януари 2009 г.

Тиквички със сос бешамел

От Готварския Форум на БГ-мамма
  • 4-5 средно големи тиквички
  • 2 моркова
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка пресен чесън
  • 2-3 лъжици царевица
  • подправки според вкуса
Тиквичките се разрезват по дължина и се издълбават.
Вътрешността им и морковите се настъргват и се слагат да се задушават в малко мазнина.
Когато вече са поомекнали се добавят ситно нарязания чесън, лук и царевицата.
Подправят се по ваш вкус-сол, черен пипер, копър или стрит зеленчуков бульон.
С тази смес се пълнят тиквичките и се слагат във фурната да се запекат.
В тавичката, освен мазнина се слага и вода, за да омекнат тиквичките.
Когато се позапече леко и водичката поизври, ястието се залива със сос бешамел и се връща във фурната до пълното запичане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer