четвъртък, 29 януари 2009 г.

Дяволски заек

От Готварския форум на БГ-мамма

Продукти:

  • 1 заек
  • 50 г бекон
  • 1 1/2 к. ч. олио
  • 2-3 глави лук
  • 3 моркова
  • 1 стрък праз
  • 1 парче пащърнак
  • 1 ч. л. къри
  • сол на вкус 
Заекът се разрязва на пет порционни парчета. Беконът се нарязва на ивички и се запържва в 1/2 к. ч. нагорещено олио. Прибавя се нарязаният наедро лук. Морковите и празът се нарязват на кръгчета, пащърнакът – на малки кубчета. След като мазнината на бекона се стопи, се добавят нарязаните зеленчуци и къри. Зеленчуците се сотират и се прехвърлят в голяма тенджера. Заешкото месо се посолява и се запържва в останалото олио от двете страни до златисто. Запържените парчета месо заедно с дреболиите се поставят в при зеленчуците. Залива се с топла вода, посолява се и се задушава 1 - 1 1/2 часа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

 
E-Book Writer